året runt camping

Året runt camping – perfekt för oss som reser på lågsäsong

Jag gillar att resa runt i Sverige och inte bara på sommaren. Ett bra alternativ för mig som har en husbil är därför en året runt camping. Vad är då en året runt camping? Jo, den erbjuder vanligtvis olika bekvämligheter som dusch, toalett och eluttag hela året – inte bara på sommarmånaderna.

Denna typ av campingplats lockar en mängd olika friluftsentusiaster, från tillfälliga campare som vill ha en weekendresa till långtidsresenärer som är på genomresa i ett område. En året runt camping ligger ofta på natursköna, avskilda platser och erbjuder enkel tillgång till vandringsleder och andra utomhusaktiviteter. Perfekt för mig som gillar att vandra och upptäcka nya platser!

Olika boenden på året runt camping

På de flesta campingplatser går det att bo med de klassiska campingboendet: husvagn, husbil och tält. Men många erbjuder också stugor samt villavagnar. Vanligtvis är stugor och villavagnar utrustade med minikök, toaletter och dusch vilket gör att man slipper ta sig till ett servicehus för att uträtta sina behov. För dig som inte äger en husbil eller en husvagn är stugor och villavagnar ett bra alternativ, då är det bara att dyka upp. Tänk på att det kan vara lite kallt att tälta på lågsäsong.

Upptäck nya platser på din resa genom Sverige

Att resa i Sverige under lågsäsong är en helt ny form av semester. Jag njuter verkligen av lugnet och tystnaden som återfinns på alla de campingplatser jag besöker. Med campingplatsen som bas har du nära till mycket: naturen med sina vackra skogar och sjöar, de små mysiga städerna och alla lokala museer som finns överallt.

Sammantaget ger året runt camping besökaren en unik möjlighet att njuta av naturen samtidigt som man har enkel tillgång till hemmets bekvämligheter. Året runt camping är ett perfekt val för oss lågsäsongs-campare!

Vi ses ute på vägarna och kanske på en campingplats någonstans i vårt avlånga land.